Robotikában elért eredmények 2020-ban

Versenyeredmények

Az Edutus Egyetem, mint a World Robot Olympiad™ hivatalos magyarországi szervezője a koronavírus-járványra való tekintettel úgy döntött, hogy a WRO nemzeti döntőjét nem tartja megHelyette, azonban megrendezték az Edu Robotics Cup online programozói versenyt, ezzel is összetartva a hazai és határon túli WRO közösséget és fenntartva az MTMI tárgyak iránt érdeklődőket.

A rendkívül összetett munkát igénylő megmérettetésre intézményünkből jelentkezett a legtöbb csapat.

Eredményeik:

Project Challenge 

– Robotlányok- 26. h

– Clíró – 22. h

– Túrázók – 19. h

– Legó 2020 – 15. h

– Verhetetlenek – 5. h

– Lakatosok – 20. h

– EV3 – 21. h

– Brekik – 17. h

– Robotkirályok 19. h

– Csodakutya 16. h és

-Angyal Kornél – 4. h

Engineer Challenge:

– Csodakutya 6. h

Összesítettben:

– Csodakutya:   – 2. h

-Angyal Kornél – 2. h

A versenyen való eredményes részvételt a Szegedi Tudományegyetem, az NTP-MTTD-19-0207 számú, „Komplex tehetséggondozás természettudományos köntösben” című projekt keretében megvalósult szakkör is segítette. A szakkörön a tanulók az algoritmikus gondolkodás fejlesztésén keresztül a programozás alapjait is elsajátították.

 

A program a Szegedi Tudományegyetem Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola alsó tagozatos kisdiákjai számára kínált magas szintű, komplex természettudományos tehetséggondozási lehetőséget. A program keretein belül megvalósult szakköri foglalkozások, vadasparki foglalkozások és szakmai tanulmányút során tanulóink természetismereti tehetségterület fejlesztése mellett gondolkodásuk, az együttműködésük és a kreativitásuk fejlesztése is megvalósult.

Robotika történet és sikerek 2020-ban.(Letölthető – PDF)