Sajtóközlemény

kepatmeretezes_hu_Logo (1)

 

 

 

 

 

Elindult a „A természettudományos gondolkodás és kutatás készségeinek fejlesztése a Dél-alföldi régió diáklaborjaiban” című projekt
2023. október 16.

A Nemzeti Innovációs Ügynökség Zrt., mint közreműködő, támogatja a Selye János diáklaborhálózat kiépítése című felhívására benyújtott, XIA-DIÁKLABOR-23-06 azonosítószámmal nyilvántartott pályázatot. A Szegedi Tankerületi Központ, mint Konzorciumvezető „A természettudományos gondolkodás és kutatás készségeinek fejlesztése a Dél-alföldi régió diáklaborjaiban” című projektre összesen 173 546 037 forint vissza nem térítendő támogatást kapott Magyarország központi költségvetéséből.
A Pályázó konzorcium tagjai:
• Szegedi Tankerületi Központ (Konzorcium vezető) 81 972 282 Ft,
• Szegedi Tudományegyetem (Konzorciumi tag) 48 124 993 Ft,
• Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ (Konzorciumi tag) 43 448 762 Ft.
A megvalósító intézmények a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium, a Szegedi Tudományegyetem Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola, a hódmezővásárhelyi Németh László Gimnázium, Általános Iskola, valamint a Csongrádi Batsányi János Gimnázium és Kollégium. A pályázat célja a résztvevő intézmények már meglévő diáklaborjainak fejlesztése. A pályázatból a négy diáklabor eszközparkja és laborfelszerelései bővülnek összesen 142,2 millió forint költségből. A projekt során a diáklaborokkal rendelkező intézmények 7-13. évfolyamos diákok számára biztosítanak helyet és lehetőséget a kutatómunkára, megadva nekik a szükséges szakmai, módszertani és infrastrukturális hátteret. A középiskolák saját diákjai mellett a régió általános iskolás tanulói számára is megnyílik a lehetőség, hogy a fejlesztett laborokban kísérleteket végezzenek, így közelebb kerüljenek a természettudományos gondolkodáshoz, valamint bekapcsolódjanak innovatív programjaik megvalósításába.
A projekt megvalósításában részt vevő pedagógusok – együttműködve a Magyarországi Diáklaborok Egyesületével – rendezvényeken, nemzetközi projektekben és képzéseken vesznek részt.
Támogató: Kulturális és Innovációs Minisztérium
Támogatás intenzitása: 100 %
A projekt időszaka: 2023.06.01-2025.05.31.
További információ: https://kk.gov.hu/szeged