A gimnázium alapítványának támogatása

Tisztelt Szülők, Diákok!

Megint elkezdődött az adóbevallási időszak, mely május 22-ig tart. A vállalkozók számára pedig már csak pár nap a határidő az SZJA bevallásra. A jövő évi sítábor finanszírozásához nagyon fontos, hogy a gimnázium alapítványa minél több támogatást kapjon az SZJA 1%-ból. Kérjük a Tisztelt Szülőket, hogy adójuk 1%-ával támogassák a gimnázium alapítványát (Szegedi Ságvári Gimnáziumért Alapítvány, adószám: 19082772-2-06). Idén nem készít már a munkáltató adóbevallást a dolgozók részére, így az 1%-os rendelkezéseket mindenkinek magának kell kezdeményezni. Ehhez kérésre segítséget nyújtunk, minden szülő számára aki igényli segítünk elkészíteni a teljes adóbevallását és/vagy az 1%-os rendelkezésének technikai kitöltését. Ha erre van igény, akkor az osztályfőnök koordinálásával lehet ezt megvalósítani.

Szükség van az alapítvány számára ezen felül is bevételre, támogatásra. Ennek egyik formája a tavaly már kipróbált elektronikus hulladékgyűjtési kampány, ahol 200 ezer forint bevételt sikerült szerezni. Ezt idén is folytatnánk a szülők és diákok segítségével. A tavalyi tapasztalatok alapján a hulladékok körét korlátoznánk a minél kevesebb műanyagot tartalmazó eszközökre. Lehet komplett számítógép, számítógép alkatrész, vagy magas fémtartalmú egyéb tárgyak. Lehetőleg kerüljük a kenyérpirító, billentyűzet, nyomtató, és egyéb nagy műanyaghányadú alkatrészek beküldését. A diákok, szülők által behozott alkatrészeket közösségi munkában szétbonjuk, majd hulladékgyűjtő telepre szállítjuk. Az eszközöket nap közben a portánál gyűjtjük.

További támogatások és adományok gyűjtése céljából lehetőséget biztosítunk minden szülő számára iskolánkban informatikai tanfolyamon, képzésen, konzultáción történő részvételre. Elsősorban ECDL bizonyítvány megszerzésében tudunk segíteni, de kérésre, igényre kisebb munkahelyek, közösségek tetszőleges témájú képzését is biztosítani tudjuk, akár a programozás területén is. A kedvezményezett minden esetben a gimnázium alapítványa lenne. A támogatás mértéke megegyezéstől függ.

Keresünk továbbá olyan szülők által szervezett kampányszerű munkalehetőségeket (akár mezőgazdasági munka is) ahol diákjaink önkéntes alapon nem tanítási napokon hivatalosan vehetnének részt, és munkájuk ellenértékével az alapítványt lehetne támogatni.

Köszönettel:

Bíró Zsolt
biro_zs@gyakg.u-szeged.hu