Ságvárizmus éjszakája

Barok István Tanár Úr levele az Öregdiákoknak

A Ságvárizmus éjszakája, nyolcadszor. (mv)
Ahogy azt már évek óta megszokhattátok, november 25-én, szombaton este a nyolcadik összekapaszkodásra hívlak Benneteket az Ifjúsági Ház „összes termeibe”.
Tartozom viszont, a címben szereplő két betű értelmezésével. Színház járóknak persze nem kell magyaráznom az mv kitételt, Ők tudják, hogy ez a „mint vendég” rövidítése.
Természetesen az mv megjelölés rám értendő, lévén a legutóbbi (2016.11.26) hetedik összekapaszkodáson átadtam a staféta botot Táborosi Andi kolléganőmnek.
A szervezés oroszlánrészét viszi is Andrea, de arra kért, a Veletek való kapcsolattartással segítsek, hogy minél több Ságváristához eljusson a rendezvény híre, valamint a fellépőket kérjem fel az estén való részvételre.
Nos, közös munkánk eredményéről ezúton beszámolok Nektek.
A kapukat hétkor (2017.11.25. 19 óra) nyitjuk. A műsor nyolctól indul, a nagyteremben. Először D.J. Alma, vagyis Mátrai Robi zenél Nektek. Tíztől (fél tizenegytől) élő zene következik. Az egykor volt Ruhr-vidéki Málnák helyett, Blazovits Peti új bandája, amely a vezetője szerénységét hirdetve Bla-zoo névre hallgat. Természetesen az idén is lesznek vendéghangok. Fellép Sly, alias Szélpál Szilveszter tanár úr, néhány szám erejéig újra gitárt ragad és nem által énekelni is, Nagy Tibor kollégám, Aki egy éve, fizika és matek tanárként visszatért több, mint húsz évi távollét után az Alma materébe. És ha nem fütyültök ki a végén én is beszállok vokálozni (Sakál vokál jeligére).
Az est fénypontja pedig a másik ötletgazda D.J. Dominique (Várkonyi Attila) fellépése lesz fél egytől, kifulladásig. (azért kettő óra körül zárnánk az épületet, ha lehet)
A földszinten pedig a már jól bevált Wake up little Susie nevű alakulat zenél este nyolctól, a nosztalgikus számok kedvelőinek. A név két gitárost, Csigér Pistát és dán barátját Niels Otto Pedersent takarja. Most adunk Pistáéknak egy jó háromnegyed óra pihenést, lévén korábbi tanítványunk Marjanovic Igor, egy barátjával ragad gitárt, kicsit más számokat játszva.
Idén is lesz csendszoba, amit immár két éve azért nyittattunk, hogy az egymást rég nem látott barátok gyertyafény és némi folyadékpótlásra alkalmas ital mellett beszélgethessenek az est folyamán.
A belépők megvásárlásával továbbra is a Ságvárizmust erősíthetitek, lévén abból az alapítványon keresztül a nehezebb sorsú tanítványaink sítábori részvételét támogatjuk. Az árak, az idén először változnak. A belépőt elővételben megvásárló aktív diákjainknak 1.000 Ft, a felnőttek csak a helyszínen vehetnek belépőt kettőezer forintért. Természetesen arra is van lehetőség, hogy Akik valamiért nem tudnak részt venni az esten, elküldhetik az együtt érző támogatásukat az alapítvány számlájára. (számlaszám a suli honlapján)
Büfé mindkét szinten üzemel, aktív tanulóinknak alkoholmentes italokkal, egyszóval, minden a jó szórakozásotokat biztosítja.
Remélem, sokan eljöttök és a bulizás mellett jókat tudunk majd dumálni a régi szép időkről.
Várva a jövő szombat estét, ölellek Benneteket a másik ötletgazda, most már, mint vendég: Barok István