Aktuális versenykiírás

tisza_vetelkedo_versenyfelhivas_2017

Az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola és a SzeReTeD Labor a 2016/2017-es tanévben – a verseny korábbi hagyományait folytatva – meghirdeti a Tisza-vetélkedőt 1-8. évfolyamos tanulókból szerveződő 4 fős csapatok számára két kategóriában.

Korcsoportok:

A kategória: alsó tagozat (2 fő legfeljebb 2. évfolyamos, és 2 fő legfeljebb 4. évfolyamos)
F kategória: felső tagozat (2 fő legfeljebb 6. évfolyamos, és 2 fő legfeljebb 8. évfolyamos)

A verseny témája és jellege:

A Tisza folyóval, annak élővilágával és a vízzel kapcsolatos ismeretek. A feladatok kutakodásra, alkotásra, kísérletezésre buzdítják a jelentkezőket.
Nevezés:
A kétfordulós versenyre a csapat adatainak megadásával lehet jelentkezni, egy e-mail címmel történő egyszerű regisztrációt követően. Ezt a Tisza-vetélkedő weboldalán lehet megtenni, amely az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola internetes oldalán a Tisza-vetélkedő menüpont alatt található (http://www.gyakg.u-szeged.hu). Nevezési díj nincs.

I. forduló:

A verseny weboldalán találhatóak a két korcsoport feladatsorai, melyek 3 részből állnak. Az első rész egy 10 kérdésből álló teszt, a második rész 2 kisebb gyűjtőmunkát igénylő feladat, a harmadik rész pedig egy ott leírt alkotómunka eredményéről készült fotó feltöltése. Az első forduló megoldásainak beküldési határideje 2017. február 10. 24.00. A beküldött megoldások értékelését követően elektronikus levélben értesítjük a II. fordulóba bejutó csapatokat, illetve a verseny weboldalán is felsoroljuk a továbbjutó csapatokat (korcsoportonként legfeljebb 6 csapat).

II. forduló:

Időpontja 2017. március 3. péntek 10.00-15.00, helyszíne az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola (6722 Szeged, Szentháromság u. 2.). Itt elméleti feladatok mellett egyszerű kísérleti/mérési feladatokat is meg kell oldaniuktisza_2017 a résztvevőknek. A végső sorrend a második fordulóban nyújtott teljesítmény alapján kerül megállapításra. A verseny eredményhirdetéssel zárul, ahol a résztvevők jutalomban részesülnek.

A verseny szervezésében közreműködnek:

Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság, Csemete Természet- és Környezetvédelmi Egyesület, Magyar Környezeti Nevelési Egyesület, Szegedi Vadaspark, SZTE Füvészkert, SZTE Környezet-biológiai és Környezeti Nevelés Tanszék

Szeretettel várja a csapatok jelentkezését a Tisza-vetélkedő szervezőbizottsága! További információ a tiszavetelkedo@szereted.hu címen, vagy a 62/342-342 telefonszámon kérhető.